<
НОВИНИ ДНЯ: Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗвсі новини дня
Політика
Європа
25.11.2022 410

В ОБСЄ визнали, що агресія Росії "посилює напругу серед учасників організації"

Розв'язана Росією агресивна війна ставить під загрозу існування Організації з безпеки та співробітництва в Європі, тож потрібно докласти зусиль для збереження цієї структури.

Про це заявив спецпосланник чинного голови ОБСЄ Артур Дмоховський на засіданні ПА ОБСЄ у Варшаві, передає  Укрінформ.

"Неоголошена, неспровокована варварська війна в регіоні ОБСЄ становить найбільшу екзистенційну загрозу для організації з моменту її заснування", - сказав дипломат.

За його словами, нещодавня загибель двох громадян Польщі чітко демонструє, що війна, яку веде Росія, становить безпосередню загрозу безпеці не лише України, а й інших країн.

"Захищаючи жертву - Україну - та протиставляючи себе агресору - Росії, ОБСЄ захищає також заснований на правилах міжнародний порядок. Це записано в основоположних принципах організації, які є засадами міжнародної безпеки та стабільності. Російська агресія зруйнувала засади сучасної концепції безпеки, жодні механізми та заходи не змогли запобігти цій атаці в серці регіону ОБСЄ", - наголосив Дмоховський.

Він також зазначив, що російська агресія "посилює суперечки та напругу серед учасників організації".

"На тлі драматичних фактів звірств, які чинить Росія, доки вона не вирішить змінити свою поведінку, навряд чи можна уявити і прийняти повернення до business-as-usual на терені ОБСЄ", - додав Дмоховський.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ОБСЄ визнали, що агресія Росії "посилює напругу серед учасників організації" 5.00 5 2
Політика / Європа
25.11.2022 410
Еще материалы раздела «Європа»