НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2022 1695

Як зігрітися у квартирі в разі вимкнення опалення

Є кілька простих та дієвих порад, які допоможуть підтримати комфортну температуру в оселі під час блекауту.

1ab7018cafe981ba338de7e562bb1beb_26.11.22

Порадами поділилися фахівці МОЗ. Пише ТСН. 

Найперше та головне – дотримуйтеся правил багатошаровості: одягайте одразу кілька теплих речей. Наприклад, термобілизну, штани з натуральних тканин, в'язані речі, теплі шкарпетки тощо. Додатково можна вкритися пледом чи ковдрою.

Ізолюйте приміщення

Дуже важливо не дати теплу «виходити» з приміщення. Найпростіше, що можна зробити самому – перевірити, чи не тягне холодом з дверей та вікон. Згадайте, що робили бабусі в дитинстві, коли утеплювали на зиму вікна – потрібно зробити те саме. Також важливо памʼятати: все, що стоїть впритул до батарей, перешкоджає розповсюдженню тепла.

Відмовтеся від алкоголю

Алкоголь не зігріває взагалі, а дає лише уявне (фейкове) відчуття тепла. Під час вживання алкоголю розширюються судини і кров приливає до поверхні тіла, водночас внутрішні органи тепло втрачають. Саме тому вживати алкоголь для зігрівання тіла не можна.

Вживайте гарячі напої та їжу

Гарячий чай, кава, супи допоможуть зігрітися. В умовах віялових вимкнень електроенергії подбайте про якісний термос. Приготувати гарячий напій можна заздалегідь, поки є світло, або набрати окріп у місцях, де є генератор (у «Пунктах  незламності», на заправці, у знайомих тощо). Якщо у вас газова плита, можна робити це в будь-який час.

Використовуйте грілку

Щоб зігріти постіль і зігрітися самому, можна налити гарячу воду в грілку або звичайну пластикову пляшку, замотати в рушник і покласти в ліжко. Під ковдрою грілка зігріватиме вас до ранку. Проте будьте обережні: надійно закрийте кришку та не притуляйтеся відкритими частинами тіла до грілки, щоб не обпектися.

Виконуйте фізичні вправи

Не сидіть на місці. Рух – найкращий спосіб зігрітися. Навіть проста руханка на 15-20 хвилин допоможе побороти холод.

Використовуйте природне тепло

У сонячну погоду відкривайте штори – це додасть оселі кілька градусів тепла. Вночі варто закривати штори, щоб запобігти додатковому охолодженню приміщення. Пам’ятайте, що штори не мають закривати батареї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зігрітися у квартирі в разі вимкнення опалення 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2022 1695
Еще материалы раздела «Суспільство»