<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
26.11.2022 1173

Як Київ готується до повторення масованого удару: Кличко дав поради жителям столиці

Мер закликав зробити запаси води, їжі та мати теплий одяг.

b7d8eac6a8289359c09574c66d40ae13_26.11.22

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що місцева влада готується до всіх сценаріїв у разі повторного масованого ракетного удару з боку РФ.

Про це столичний голова сказав у ефірі телемарафону 24 листопада. Пише ТСН. 

"Ми прокручуємо різні сценарії, які мають бути в нашому місті, зокрема й погані сценарії. Тож кожен з нас – менеджерів столиці – повинен знати чітко, що йому робити в тій чи іншій ситуації, щоб максимально швидко усунути проблеми і потурбуватися, надати послуги кожному з киян", – розповів Кличко.

Він також звернувся до всіх жителів Києва з закликом теж підготуватися до можливого розгортання поганого сценарію в місті.

"Зробіть запаси технічної води: наповніть ванну чи ємкості, які у вас є. Запаси питної води, запаси їжі, теплий одяг. Якщо у когось із вас є домівка в передмісті Києва, якщо є знайомі, друзі, домівка, де є піч, тепло, водопостачання, було б непогано розраховувати, щоб тимчасово там побути", – порадив міський голова.

Нагадаємо, раніше Кличко також заявив, що взимку з Києва можуть вивезти частину людей, проте це буде не евакуація, а просто тимчасовий переїзд.

Зауважимо, за словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, вже вся критична інфраструктура Києва забезпечена електроенергією, проте в помешканнях киян світло з’являтиметься лише на 2-3 години.

Щодо водопостачання у столиці, то за словами Кличка, воно вже відновлене, але у деяких споживачів ще може бути понижений тиск води в системі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як Київ готується до повторення масованого удару: Кличко дав поради жителям столиці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
26.11.2022 1173
Еще материалы раздела «Столиця»