НОВИНИ ДНЯ: Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sunвсі новини дня
Політика
Європа
28.11.2022 529

Змінив думку? Орбан заявив про загрозу з боку РФ та суверенну Україну

Активний прибічник Росії та кремлівського режиму прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив нетипову для нього заяву про війну в Україні, наголосивши на загрозі з боку РФ.

_facebook_com_orbanviktor1_2_650x410_28.11.22

Таку заяву Орбан зробив під час конгресу Міжнародного об’єднання християнських демократів, повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання 24.hu.

Голова уряду Угорщини, коментуючи війну в Україні, заявив, що Європа єдина в плані цілей.

"Головне, щоб Росія не становила загрози безпеці Європи, а для цього нам потрібна суверенна Україна", - сказав Орбан.

При цьому він додав, що між європейськими лідерами точаться дискусії щодо санкцій. За його словами, такі дебати будуть і надалі. Орбан наголосив, що високі ціни на енергоносії через війну та санкції Євросоюзу ускладнюють економічну ситуацію у країнах Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, що Орбан неодноразово виступав за зняття санкцій з Росії та закликав, щоб Європа припинила надавати Україні військову допомогу.

Крім того, нещодавно Орбан потрапив у скандал через шарф з картою "Великої Угорщини", куди "додали" частину України та Румунії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Змінив думку? Орбан заявив про загрозу з боку РФ та суверенну Україну 5.00 5 2
Політика / Європа
28.11.2022 529
Еще материалы раздела «Європа»