<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.11.2022 1020

Названо найбільш заміновану область України

Херсонська область серед усіх деокупованих територій України виявилася найбільше замінованою.

__mini_zaminuvannya_gettyimages_12387_28.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку голови Національної поліції Ігоря Клименка.

Як зазначає Клименко, саперні підрозділи поліції вже обстежили майже 450 га звільнених територій області і вилучили понад 3,5 тисячі вибухонебезпечних предметів.

"Завдяки роботі розміновувачів вдалося врятувати сотні, а то й тисячі життів", - підкреслив очільник Нацполіції.

При цьому він наголосив, що присутність поліцейських підрозділів у Херсонській області стала можливою саме внаслідок ефективної роботи вибухотехнічних груп.

"Багато людей евакуюються, щоб знайти прихисток у спокійніших регіонах країни. Але й чимало містян залишаються у своїх домівках. І нам потрібно забезпечити їм максимально можливу безпеку", - зауважив голова Нацполіції.

За його даними, на звільнених територіях регіону поновлено роботу семи підрозділів поліції, з них чотири - у самому Херсоні. Загалом у місті несуть службу 850 поліцейських.

Крім того, працюють спеціалізовані слідчо-оперативні групи, які документують воєнні злочини російських військовослужбовців та їхніх посіпак. Наразі таких у Херсонській області зафіксовано 578.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що, втікаючи з Херсона, російські окупанти мінували абсолютно все, навіть дитячі іграшки.

Крім того, російські загарбники, відступаючи з Харківської області, залишили мінний коридор.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо найбільш заміновану область України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.11.2022 1020
Еще материалы раздела «Суспільство»