НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Світ
30.11.2022 650

Не фейк: Кадиров нагородив Кадирову орденом Кадирова

Кадиров нагородив свою 22-річну доньку орденом імені її діда.

789ffa6cf143ae76cd4251cd9919aa56_30.11.22

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров нагородив свою другу дочку Хадіжат Кадирову орденом імені свого батька – Ахмата-Хаджі Кадирова.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ. Пише ТСН. 

22-річна Хадіжат Кадирова очолює Департамент дошкільної освіти мерії Грозного. Минулого року їй вручили медаль "За заслуги перед Чеченською республікою".

У червні тим же орденом було нагороджено старшу дочку Рамзана Кадирова, 23-річну Айшат, яка очолює міністерство культури Чечні. Сам Рамзан Кадиров також нагороджений орденом Кадирова.

Що відомо про батька Кадирова

Ахмат Кадиров під час боротьби Ічкерії за незалежність від російських окупантів спочатку підтримав визвольний рух. 1995 року його було обрано муфтієм Чечні. Кадиров довгий час підтримував Масхадова, котрий прийшов до влади після вбивства росіянами Джохара Дудаєва.

Кадиров-старший брав участь у військових діях у лавах ічкерійських військ проти російських окупантів до 1996 року. Але потім зрадив свій народ і перекинувся на бік загарбників, ставши колаборантом. Указом Путіна його було призначено "президентом" Чечні.

Ахмат Кадиров загинув 2004 року внаслідок теракту. Його місце зайняв молодший син Рамзан, якому у Кремлі від 2011 року наказали називатися не "президентом" Чечні, а просто "головою". Зараз на території Чечні панує диктаторський режим Рамзана Кадирова, який повністю підпорядковується Кремлю.

Нагадаємо, що Верховна Рада визнала Чеченську республіку Ічкерія тимчасово окупованою Росією. Ічкерію визнано лише однією державою-членом ООН – Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не фейк: Кадиров нагородив Кадирову орденом Кадирова 5.00 5 1
Політика / Світ
30.11.2022 650
Еще материалы раздела «Світ»