НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Політика
Європа
30.11.2022 460

Росія передумала перекривати газ Молдові, але не виключила цього у майбутньому

Російський "Газпром" відкликав погрозу скоротити постачання газу до Молдови з 28 листопада, але залишив за собою право зменшити або припинити поставки в майбутньому.

_ventil_gazova_truba_gettyimages_1240472726_5_650x410_30.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

CNN наводить останню заяву "Газпрому", де зазначено, що молдовська газова компанія "Молдовагаз" не провела узгоджені платежі, а заплатила лише за поставки у листопаді. При цьому "Газпром" звинувачує Молдову у "регулярних порушеннях" платіжних зобов'язань і тому у подальшому залишає за собою право знизити або повністю призупинити поставки в разі порушення платежів.

Проте, за словами Вадима Чебана, голови "Молдовагазу", компанія розрахувалася, хоча авансовий листопадовий рахунок за газ подвоївся - до 42 млн доларів. І це на тлі збільшення попиту на газ з боку молдавського анклаву Придністров’я, де дислокуються російські війська.

Сьогодні РБК-Україна повідомляло, що російський газовий монополіст відмовився від планів припинити постачання газу до Молдови через Україну. У "Газпромі" обґрунтували своє рішення тим, що "компанія "Молдовагаз" усунула порушення щодо оплати "Газпрому" поточних поставок російського газу в листопаді".

Нагадаємо, державна російська компанія "Газпром" нещодавно звинуватила Україну в "осіданні" газу, призначеного для Молдови, заявивши, що з 28 листопада вона може почати скорочувати постачання газу до Молдови, яке проходить через Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія передумала перекривати газ Молдові, але не виключила цього у майбутньому 5.00 5 1
Політика / Європа
30.11.2022 460
Еще материалы раздела «Європа»