<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2022 1406

Холод та сніг: синоптики розповіли, яку погоду принесе початок тижня

Теплі дні остаточно закінчилися.

Як і прогнозували синоптики, листопад цього року приніс велику кількість теплих днів. Але цей тиждень почнеться з приходу арктичного холодного повітря. Пише ZN.UA.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич зазначив, що ще у понеділок на територію нашої країни прийшла арктична повітряна маса, яка пов'язана із потужним антициклоном «Ерік».

У першій половині тижня антициклон охопить більшу частину території країни. Він стане причиною підвищення атмосферного тиску та зниження температури повітря. Суттєвих опадів не очікується.

Вдень стовпчики термометрів покажуть -1…+4 °С, на півдні та на Закарпатті очікується +4…+9 °С. Вітер східний, 7-12 м/с, у Приазов'ї можливі пориви вітру до 15-20 м/с.

У середу, 30 листопада, у Київській, Чернігівській та Черкаській областях пройде невеликий сніг. На решті території без опадів. В акваторії Азовського моря очікуються згінно-нагінні явища. Вночі температура повітря опуститься до -4...+1 °С, а вдень очікується -2...+3 °С. Вітер східний, 7-12 м/с, у південній частині та Приазов'ї пориви вітру до 17-22 м/с.

Чи чекати взимку сильних морозів та якою буде погода у найхолоднішу пору року читайте у статті Віри Балабух «Аномальні температури: чи буде зима холодно» на ZN.UA.

Оценка материала:

5.00 / 1
Холод та сніг: синоптики розповіли, яку погоду принесе початок тижня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2022 1406
Еще материалы раздела «Суспільство»