<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2022 4312

Зимові морози: синоптик розповів, якими будуть перші дні грудня

1 грудня в Україну прийде календарна зима.

Незважаючи на те, що за прогнозами синоптиків, грудень цього року буде теплішим, ніж зазвичай, перші дні будуть морозними. Пише zn.ua.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич дав прогноз на початок першого зимового місяця. За його прогнозами, зима почнеться з морозів, але на сніг очікувати не варто.

У четвер, 1 грудня, буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, у південній частині та Приазов'ї пориви 17 – 22 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, на півдні та в Криму 0...+5 °С. Вдень повітря прогріється до -3…+2 °С, у південній частині та Криму +2…+7 °С.

У п'ятницю, 2 грудня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, у південних областях та Криму -1...+4 °С, вдень -2...+3 °С, на півдні та в Криму +2...+7 °С.

На вихідні, 3 – 4 грудня, утримається антициклональний характер погоди. Суттєвих опадів не передбачається. Вітер переважно східного напрямку, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -7...-2 °С, вдень -4...+1 °С. У південній частині та на Закарпатті вночі близько 0 °С, вдень +1…+6 °С.

До якої зими нам треба готуватися та чи чекати на сильні морози, читайте у матеріалі Віри Балабух «Аномальні температури: чи буде зима холодною» на ZN.UA.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зимові морози: синоптик розповів, якими будуть перші дні грудня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2022 4312
Еще материалы раздела «Суспільство»