<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.12.2022 4506

Синоптики розповіли, як довго в Україні протримається морозна погода

Зима в країні цього року почалася за розкладом.

Морозна погода, яка прийшла до України, протримається щонайменше тиждень. Пише ТСН. 

Про це 1 грудня в ефірі телемарафону повідомив керівник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"Ми бачимо, що в перший день зими початок дійсно зимовий. І така морозна погода, крім півдня нашої країни, протримається щонайменше тиждень, до 10 днів. Морози не дуже сильні, в межах 5-10 градусів вночі, вдень в межах 1-5 градусів. Надалі погодні погоди будуть змінюватися", - сказав він.

Варто зазначити, що синоптикиня Наталія Діденко, заспокоїла українців з приводу "навали" морозів в Україну та зазначила, що 3 грудня перші сильніші морози відступлять.

"Завжди перше міцне похолодання видається нам сильнішим, ніж є насправді, поки ми адаптовуємося. Ще й рвучкий вітер зараз знижує градуси по відчуттях. Звичайно, зима лишень розпочинається, різні періоди ще траплятимуться - і сильніші морози, і їх послаблення... Так, морози ще будуть, так, прийшла зима, так, будемо уважно стежити за прогнозами погоди", - наголосила синоптикиня.

Нагадаємо, що народний синоптик Станіслав Щедрін повідомляв, що морозна погода в Україні протримається до 10-12 грудня, а далі знову прийде потепління з "плюсами". Він також зазначив, що перший місяць цієї зими загалом буде теплим. Також, за словами Щедріна, у грудні буде багато опадів у вигляді снігу та дощу.

Водночас інший синоптик Володимир Деркач вважає, що перший місяць зими буде мінливим - похолодання чергуватиметься з відлигами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики розповіли, як довго в Україні протримається морозна погода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.12.2022 4506
Еще материалы раздела «Суспільство»