<
НОВИНИ ДНЯ: З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Timesвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.12.2022 2760

Як приготувати найпопулярніший китайський омлет: простий рецепт

Таку просту і смачну страву можна знайти на столі практично кожної китайської родини. Корисний омлет подають часто з рисом і можуть готувати як на сніданок, так і на святкову вечерю.

27335b198433a3f37238a92cfd925dd8_03.12.22

Як приготувати — пише ТСН.ua.

В китайській кухні омлет був ще тисячі років тому. А в XX столітті яйця почали тут змішувати з помідорами. Саме тоді зв'язки Китаю з західним світом стали дуже активними. В Піднебесну рецепти з томатами привезли європейці. Тому вже 1920 року смажене яйце з помідорами готували вдома і навіть подавали в найкращих ресторанах Шанхаю. Рецепт дуже швидко поширився і сьогодні є дуже популярним.

Китайський омлет з помідорами швидко готується і не потребує складних інгредієнтів. А якщо вам хочеться додати трішки пікантності, візьміть трошки часнику і дрібку цукру.

Сьогодні для багатьох китайців цей рецепт омлету є втіленням домашнього затишку. Тому в кожній сім'ї є свій варіант страви. Однак, найпопулярніша традиційна версія.

Як готувати китайський омлет з помідорами

Інгредієнти:

  • 3 помідора;
  • 3 яйця;
  • 3 зубчика часнику;
  • 3 ст. ложки соняшникової олії;
  • 1 ст. ложка води;
  • 1/4 ст. ложки солі;
  • 1/2 ст. ложки цукру.

Процес приготування:

  1. Помідори очищаються від шкірки і нарізаються невеликими кубиками. Потім подрібнюється часник.
  2. Яйця збиваються виделкою, додається столова ложка води і ще раз збивається вся маса.
  3. На сковороді підігрівається олія, виливаєтся яєчна суміш. Яйця потрібно постійно помішувати лопаткою назад і вперед, щоб до моменту, коли вони приготуються, сформувалися невеликі шматочки. Потім вони викладаються в окрему тарілку.
  4. На сковороді знову підігрівається олія, викладаються помідори і часник. 30 секунд тушаться під кришкою, поки томати не стануть м'якими.
  5. До помідорів додаються яйця, цукор, сіль та готується ще 30 секунд.

До столу таку страву потрібно подавати лише гарячою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати найпопулярніший китайський омлет: простий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.12.2022 2760
Еще материалы раздела «Суспільство»