<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляна запіканка з сиром і часником: дуже простий рецепт  Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимутьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.12.2022 1105

Погода в Україні на 5 грудня: нічний мороз та сильний вітер

Від понеділка погодні умови в Україні різко зміняться.

5 грудня, в Україні буде холодно, але без опадів. Пише ТСН. 

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У Києві 5 грудня без опадів, а на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Стовпчики термометрів вночі покажуть -8 -6 градусів морозу, а вдень -4 -2.

В північних областях та в Карпатах на дорогах місцями очікується ожеледиця. Вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с, а в південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря в західних областях та на півдні країни вночі коливатиметься від -4 до +1, а вдень від -1 до +4.

На Закарпатті вдень +2 +7 тепла. На решті території вночі прогнозують 5-10 градусів морозу (в східних та північно-східних областях до -13), вдень в межах -6 -1.

Раніше синоптик Володимир Деркач говорив, що перший місяць зими буде мінливим - похолодання чергуватиметься з відлигами. Так, на початку грудня буде холодно, особливо вночі, говорить народний синоптик. Потім температура дещо підвищиться, а далі знову прийде похолодання, яке посилиться до 20 грудня, каже Володимир Деркач. Після цього, менше ніж за тиждень, прийде відлига.

Водночас завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух взагалі прогнозує, що зима 2022-2023 років буде теплою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погода в Україні на 5 грудня: нічний мороз та сильний вітер 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.12.2022 1105
Еще материалы раздела «Суспільство»