<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
Політика
Європа
06.12.2022 721

Щоб завадити допомозі. Росія розгорнула антиукраїнську кампанію в Польщі

Останніми днями у Польщі активізувалася інформаційна кампанія, мета якої - спровокувати у поляків небажання допомагати Україні, заявила польська розвідка.

_prapor_varshava_gettyimages_1238424168_20_650x410_06.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter представника офісу координатора спецслужб Польщі Станіслава Жарина.

 

За словами Жарина, основне пропагандистське посилання кампанії зосереджено на тезі, що українці нібито становлять загрозу для польського суспільства.

"Виявлено спроби поширювати брехню про українців та їхнє перебування у Польщі, а також маніпулювання обставинами різних подій чи поширення інсинуацій. Мета цих дій - змусити поляків відмовитися від підтримки України", - пише представник розвідки.

Він додає, що спецслужби Польщі вважають на сьогодні пріоритетним завданням Кремля припинення допомоги, яку Захід надає Україні.

"Для цього Кремль використовує політичні, військові та пропагандистські заходи, бажаючи, щоб це призвело до ізоляції України", - констатує Жарин.

Нещодавно РБК-Україна повідомляло, що радник Офісу президента України Михайло Подоляк заявив: Росія своїми фейковими заявами про нібито плани Польщі анексувати Західну Україну намагається посіяти недовіру серед друзів.

Нагадаємо, ще 29 листопада подібні фейки почали поширювати у соцмережах. Тоді речник МЗС Польщі Лукаш Ясін заявив, що такі вкиди є черговою спробою розпалити суперечки між поляками та українцями.

Оценка материала:

5.00 / 1
Щоб завадити допомозі. Росія розгорнула антиукраїнську кампанію в Польщі 5.00 5 1
Політика / Європа
06.12.2022 721
Еще материалы раздела «Європа»