<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2022 1509

Від морозу до потепління: синоптик розповів, якою буде погода цього тижня

Морози, з яких почалася зима, відступлять.

За прогнозами синоптиків, зима цього року буде більш теплою. І, незважаючи на те, що перші дні грудня були холодними, цього тижня ситуація може змінитися. Пише zn.ua.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич пояснив, що це відчутне зниження температури, було зумовлено надходженням холодного повітря арктичного походження з північного сходу під впливом потужного сибірського антициклону Ilja.

У першій половині наступного тижня морозна та суха погода на тлі високого атмосферного тиску збережеться в більшості областей України, за винятком західної частини, де поступово з півдня надходитиме більш тепла повітряна маса. Найнижчі значення температури прогнозуються у східних та північних областях.

У другій половині тижня розпочнуться опади у вигляді снігу та мокрого снігу з поступовим переходом у дощ паралельно з підвищенням температури. Збільшиться також кількість туманів ї їх тривалість.

Понеділок та вівторок, 5 – 6 грудня

Очікується здебільшого суха та морозна погода. Лише на крайньому заході країни вдень 6 грудня почнуться опади у вигляді снігу з переходом у дощ та мряку. На дорогах північних та західних областей місцями ожеледиця. Вітер переважно східний / південно-східний, 7 – 12 м/с, у Приазов'ї, Криму та на Прикарпатті місцями пориви, 15 – 20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме -10...-5 °С, у північних та східних областях -14...-9 °С, на крайньому заході, в Одеській обл. та Криму -2…+3 °С. Вдень повітря прогріється до -6...-1 °С, у західних та південних областях 0...+5 °С.

Середа, 7 грудня

Пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на півдні та заході України з дощем. У східній частині сухо. На дорогах північних областей місцями ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на південний, 5 – 10 м/с, на сході та у Приазов'ї окремі пориви, 15 – 17 м/с.

Температура повітря поступово підвищиться: вночі -5...0 °С, вдень -2...+3 °С, на Одещині та на Закарпатті +2...+7 °С. Холод затримається лише у північних та східних регіонах. Тут мінімальна температура становитиме -12...-7 °С, максимальна вдень -7...-2 °С.

Четвер, 8 грудня

Слабовиражені атмосферні фронти стануть причиною невеликих снігопадів, у західних, центральних та південних областях дощитиме. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, на Сумщині та у східних областях -8...-3 °С. Вдень стовпчики термометрів покажуть 0...+5 °С, на Слобожанщині -5...0 °С, у південній частині України +7...+12 °С.

П'ятниця, 9 грудня

Підвищення температури в Україні продовжиться. Також пройдуть опади переважно у вигляді дощу, за винятком південних та східних областей. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Мінімальна температура вночі становитиме +1…+6 °С, вдень +3…+8 °С. У південній частині вночі +4...+9 °С, вдень +8...+13 °С. На півночі Лівобережжя протягом доби -3…+2 °С.

Вихідні, 10 – 11 грудня

В ці дні очікується аномально тепла погода завдяки активному виносу повітряних мас із півдня. Середньодобова температура виявиться вищою за норму на 3 – 6 °С, у південних і центральних областях на 7 – 12 °С. Також пройдуть дощі на більшій частині території країни, за винятком східних областей.

Чи буде зима холодною і чекати сильних морозів, читайте в матеріалі Віри Балабух «Аномальні температури: чи буде зима холодною» на ZN.UA.

Оценка материала:

5.00 / 2
Від морозу до потепління: синоптик розповів, якою буде погода цього тижня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2022 1509
Еще материалы раздела «Суспільство»