НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
07.12.2022 560

"Призначалося уже 7 термінів, щоб захопити місто": Сирський пояснив, навіщо окупантам Бахмут

Російські окупанти намагаються захопити Бахмут не зі стратегічної точки зору.

22ec5bd2d43bf1e4f94677112e2ffc23_07.12.22

Російські окупанти хочуть захопити місто Бахмут на Донеччині не з точки зору стратегії, а з точки зору символізму. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський.

"У військовому плані Бахмут не має стратегічного значення. Але поруч із цим він має значення психологічне. Тому що після низки втрат, які ворог поніс у Херсоні, Херсонській області, а перед цим це була Харківська область, Лиман, для них це буде символічно. Тому він намагається у будь-який спосіб захопити місто, прорвати оборону і таким чином мотивувати свій особовий склад, підняти рівень його морально-психологічного стану", - говорить генерал-полковник.

За його словами, окупанти вже кілька місяців не полишають спроб захопити Бахмут, незважаючи на міцний опір ЗСУ та втрати серед свого особового складу.

"Призначалось уже 6 чи 7 термінів, коли вони мали захопити місто, але кожного разу наші воїни своєю героїчною працею зривали ці плани. І за весь цей час ворог просунувся максимум до 5 кілометрів", - сказав Олександр Сирський.

Нагадаємо, що на Донеччині окупанти намагаються захопити місто Бахмут. Вони втрачають багато людей та техніки, але не полишають спроб захопити місто. Військовий експерт вважає, що прорвавши оборону ЗСУ в районі Бахмута, ЗС РФ вийдуть на оперативний простір, який дозволить їм далі наступати на Слов'янськ та Костянтинівку.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Призначалося уже 7 термінів, щоб захопити місто": Сирський пояснив, навіщо окупантам Бахмут 5.00 5 2
Політика / Україна
07.12.2022 560
Еще материалы раздела «Україна»