НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
06.12.2022 509

Сьогодні День Збройних Сил України

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України», «Про оборону України», а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних Сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

630_360_1669729873-277_06.12.22

Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших угруповань військ у Європі, оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Але за понад 20 років незалежності українська армія була майже знищена. Впродовж десятиліть відбувалися масові скорочення кадрових військовослужбовців, дехто з військових сам у відчаї кидав службу, не бачачи в армії жодної перспективи. Крім внутрішніх чинників, додалися й зовнішні: увесь цей час Україні доводилося долати шалений тиск Москви, яка всіляко противилися створенню в нашій країні дієздатних Збройних сил.

Переломним моментом в історії сучасної української армії стали події 2013-2014 років: Революція Гідності, окупація Криму та частини Донбасу. І попри тотальну руїну в армії, зради, втрати, шалений тиск і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність батьківщини й захистити власний народ від агресора.

Наразі наша армія воює уже в повномасштабній війні. Якщо ж говорити про людей зі зброєю, то до ЗСУ доєдналися сили Територіальної оборони, а ще – Національна гвардія, прикордонники… І вони - здивувала всіх, явивши світові небачену раніше мужність в бою та  воєнну майстерність. Рік тому відповідно рейтингу Global Firepower Index-2021, Збройні Сили України за своєю боєздатністю займали… 25-те місце серед 140 країн світу. Зараз про це смішно читати.

Зі святом вас, дорогі наші захисники і захисниці! Ви – найкращі! Перемоги вам!

Оценка материала:

5.00 / 1
Сьогодні День Збройних Сил України 5.00 5 1
Політика / Україна
06.12.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»