<
НОВИНИ ДНЯ: У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадку  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватисявсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
06.12.2022 159

Топ-3 помилок при лікуванні сухого кашлю

Довгий та набридливий кашель — захисний механізм, що дозволяє людині якнайшвидше позбутися інфекції, що пробралася всередину. Так організм прагне прочистити дихальні шляхи та полегшити свій стан. Але іноді кашель буває сухим: хоч би як намагався організм, мокротиння не відходить, а залишається всередині.

Щоб упоратися з таким станом, лікар призначає ліки від сухого кашлю, що розріджують мокротиння та допомагають йому залишити організм хворого. При цьому важливо зробити рентген чи флюорографію, щоб побачити, чи є слиз у респіраторному тракті. Якщо його немає, сухий кашель є симптомом іншого захворювання, а якого саме — має визначити лікар.

Якісні та недорогі ліки проти сухого кашлю завжди знайдуться в мережі аптек «АДД». Ви легко підберете ефективний препарат, а якщо виписаного лікарем засобу не виявиться, провізори підкажуть, чим його можна замінити.

Сухий кашель: різновиди

Всі захворювання, що провокують появу сухого кашлю, можна розділити на 2 великі групи:

  • респіраторні;
  • не пов'язані з дихальною системою.

У першому випадку терапевт або педіатр виписує ліки, що розріджують мокротиння. Через кілька днів кашель стає продуктивним, а мокротиння легко відхаркується.

Складніше визначити, що провокує сухий кашель, якщо його виникнення не пов'язане із дихальною системою. Досліджувати доведеться різні системи організму:

  • травну — гастроезофагеальний рефлюкс;
  • серцево-судинну — гіпертонія, стенокардія, аритмія;
  • нервову — вокальний тик;
  • ендокринну — захворювання щитоподібної залози.

Також сухий непродуктивний кашель може бути викликаний алергічною реакцією на пил, пилок рослин, певні запахи та інші компоненти. Поява алергену подразнює дихальні шляхи, але при цьому мокротиння не утворюється, тож відхаркувати нічого.

b1a96ee19088a105726592a71300ae26

Помилки при лікуванні

Зазвичай їх допускають ті, хто не звертається до лікаря та намагається вилікувати сухий кашель самостійно:

  1. Вживання муколітиків. Якщо поява сухого кашлю не пов'язана з респіраторним захворюванням, у вживанні муколітичних засобів немає сенсу. Такі препарати покликані розріджувати мокротиння, а його в цьому разі не буде.
  2. Лікування банками чи гірчичниками. Доведено, що використання таких методів дає радше відволікаючий ефект. Хоча в'язкі субстанції, як-от мокротиння, при нагріванні дійсно розріджуються, прогріти легені гірчичниками неможливо — вони знаходяться надто глибоко. А отримати термальний опік цілком реально. Якщо ж сухий кашель має серцево-судинне походження, прогрівання може бути смертельно небезпечним.
  3. Вживання препаратів, що пригнічують кашель. Кашель — це механізм, що сигналізує про небезпеку та допомогає позбутися всього зайвого. Пригнічення кашльового рефлексу призводить до ускладнень — хвороба не тільки нікуди не зникає, а й «замикається» всередині.

Деякі люди вважають, що кашель можна не лікувати, та діють за принципом «саме мине». Це небезпечна помилка, внаслідок якої інфікований секрет продовжує відкладатися на легенях та бронхах. Якщо його не розріджувати та не відхаркувати, може сформуватися пробка, здатна повністю перекрити просвіти бронхів. Такий стан загрожує задухою.

При сухому кашлі необхідно обов'язково відвідати лікаря та ретельно виконувати його рекомендації. Всі необхідні для лікування препарати ви можете купити в «Аптеці Доброго Дня».

Оценка материала:

5.00 / 3
Топ-3 помилок при лікуванні сухого кашлю 5.00 5 3
Прес-релізи / Товари та послуги
06.12.2022 159
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.