<
НОВИНИ ДНЯ: Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
Бізнес
Технології
12.12.2022 1126

Україна створила унікальний дрон-камікадзе: у чому його особливість

Українські розробники створили унікальний дрон-камікадзе. Дальність його польоту становить близько тисячі кілометрів, а вага всього 75 кілограмів.

_viyskovi_keruyut_bpla_kvadrokopterom_facebook_com_uso_12.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника проектів концерну "Укроборонпром" Олега Болдирєва в інтерв'ю "Настоящее время".

За його словами, війна рухається до протистояння роботизованих безпілотних систем. Тому Україна розробила дрон, схожий на іранський "Шахед", але з важливим покращенням. Український безпілотник зможе атакувати цілі кілька разів.

"Він вже є. Я б назвав його "нульовим пацієнтом". Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть "камікадзе" з можливістю повернення", - заявив Болдирєв.

Він додав, що розробники використовують деякі деталі іноземного виробництва, однак розробка, програмне забезпечення та засоби зв'язку - українські.

Нагадаємо, восени українські військові показали роботу українського ударного безпілотника Punisher. Цей безпілотник невеликого розміру та з низьким рівнем шуму може літати на відстань до 45 кілометрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна створила унікальний дрон-камікадзе: у чому його особливість 5.00 5 2
Бізнес / Технології
12.12.2022 1126
Еще материалы раздела «Технології»