Життя та Стиль
Суспільство
Шоколадний фондан, який у вас вийде
Що може бути смачніше за ніжний десерт, з якого витікає гарячий шоколад.
Для приготування цієї страви Bene Gusto важливо брати чорний шоколад з високим вмістом какао, оскільки загусники, яких багато в молочному аналогу, не дозволяють йому рівномірно розплавитися на водяній бані. Окрім того, начинка із фондану після випікання має витікати. Якщо ж у шоколаді міститься надто багато летицину — цього ефекту ви не отримаєте. Пише ТСН.
І ще одне важливе уточнення — не присипайте форми борошном, бо тоді десерт вийде з білим нальотом.
Інгредієнти:
- чорний шоколад – 1,5 плитки;
- вершкове масло — 120 г;
- яйця - 4 шт;
- пшеничне борошно - 2 ст.л.;
- цукор - 3 ст. л. (без гірки);
- какао — 1 ст. л.
Приготування:
Почати потрібно з топлення шоколаду та вершкового масла на водяній бані. Слідкуйте за тим, щоб у суміш не потрапила вода. В іншому випадку шоколад згорнеться та зіпсується.
Поки суміш вистигає до 30°С, збийте яйця з цукром до повного його розчинення і влийте в охололий шоколад. Всипте борошно і добре перемішайте. Форми для випікання змастіть вершковим маслом, притрусіть какао-порошком і заповніть їх на 2/3 тістом. Поставте до розігрітої на 180°C духовки на 10 хвилин.