<
НОВИНИ ДНЯ: Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Навіть після повістки: є чотири поважні причини не з'явитися в ТЦКвсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2022 536

За кордон не поїдуть: Кулеба повідомив, що українці робитимуть у разі блекауту

Зброя - найкращий спосіб зупинити Росію, наголосив Кулеба.

ffec4e1e3d6b48be8fba2eb9ba7f5d95_13.12.22

Блекаут в Україні через нові масовані удари Росії по енергетичній інфраструктурі можливий, але нестабільна ситуація навряд чи вплине на виїзд українців за кордон. Пише ТСН. 

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

Голова МЗС переконаний, що навіть у разі повного знеструмлення масової хвилі біженців з країни не буде. Громадяни залишаться вдома, але можуть переїжджати в сільську місцевість, де є можливість топити дровами.

"Німеччина також багато робить у невійськовій сфері для підтримки України. Ми дуже вдячні за це. Але найкращий спосіб зупинити Росію — це, звичайно, зброя", — заявив Кулеба.

Яка ситуація зі світлом в Україні

Нагадаємо, віцепрем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що внаслідок обстрілів армії РФ в Україні значно пошкоджено близько половини критичної електроенергетичної інфраструктури. Щобільше - деякі об'єкти повністю зруйновано.

За даними президента Володимира Зеленського, після останньої атаки росіян 5 грудня енергосистема України досі відновлюється. Найскладніша ситуація - в Одеській області.

Регіон повторно атакували росіяни дронами-камікадзе в ніч проти 10 грудня.

Станом на 11 грудня через обстріли окупантів 300 тисяч осіб в Одеській області були без електрики. Людям поступово повертають світло.

Тим часом компанія ДТЕК "Київські електромережі" 9 грудня запровадила оновлені графіки стабілізаційних відключень з урахуванням поточної складної ситуації в енергосистемі після останніх масованих обстрілів.

Також у суспільстві вже не перший тиждень говорять про блекаут. Частково в країні він уже траплявся, зокрема 23 листопада, коли були перебої живлення мереж зв`язку загального користування.

Голова Укренерго Володимир Кудрицький пояснив, що блекаут — це стан, коли енергосистема повністю знеструмлена

За даними очільника Держспецзв’язку Юрія Щиголя, у разі повної відсутності електроенергії оператори  радіо, телебачення, мобільного зв'язку повинні працювати, надавати послуги щонайменше 3 доби.

Лікарні в Україні не зачинятимуться навіть в умовах блекауту, запевнив голова МОЗ Віктор Ляшко. Однак медустановам необхідно буде скоротити кількість приміщень, що використовуються.

Також будуть призупинені планові госпіталізації та операції в лікарнях, щоб не перевантажувати медустанови.

Оценка материала:

5.00 / 2
За кордон не поїдуть: Кулеба повідомив, що українці робитимуть у разі блекауту 5.00 5 2
Політика / Україна
13.12.2022 536
Еще материалы раздела «Україна»