Життя та Стиль
Суспільство
Салат із курячою грудкою та ананасами
Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко Bene Gusto поділився рецептом смачного салату для новорічного столу.
Першими поєднувати курку та ананаси в одній страві почали кухарі Венесуели. Саме в цій країні Латинської Америки можна зустріти традиційний салат з м'ясом курки, який подають до святкового столу. До його складу входять також картопля, відварена морква і зелений горошок. Такий поживний салат може повністю замінити олів'є на новорічному столі або під час святкової вечері у родинному колі. Пише ТСН.
Я ж хочу поділитися рецептом менш калорійного салату з куркою та ананасами. Болгарський перець додає йому свіжу нотку, часник – пікантний присмак.
Інгредієнти:
- 2 курячих філе (450 г)
- 250 г консервованого ананасу
- 200 г консервованої кукурудзи
- 200 г майонезу
- 1 болгарський перець
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець (за смаком)
Приготування:
1. Відварюємо куряче філе. Щоб м'ясо вийшло смачним і ніжним, заливаємо окропом або опускаємо в гарячу воду. Завдяки цьому воно менше вивариться та збереже соки. Варимо на середньому вогні, коли кипітиме, додаємо цілу цибулину та очищену моркву середнього розміру. За кілька хвилин до готовності кидаємо в каструлю 1-2 лаврові листки. Час приготування залежить від кількості м'яса.
2. М'ясо нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Кільця консервованого ананаса та болгарський перець також нарізаємо кубиками. Додаємо в миску кукурудзу.
3. Часник пропускаємо через прес і також відправляємо в миску до решти інгредієнтів. Заправляємо майонезом або сметаною та ретельно перемішуємо. Солимо, перчимо і даємо настоятися. Салат із куркою та ананасами готовий.