<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.12.2022 3502

Салат із курячою грудкою та ананасами

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко Bene Gusto поділився рецептом смачного салату для новорічного столу.

e29df1a13ac837ce4e2907bda22474bb_14.12.22

Першими поєднувати курку та ананаси в одній страві почали кухарі Венесуели. Саме в цій країні Латинської Америки можна зустріти традиційний салат з м'ясом курки, який подають до святкового столу. До його складу входять також картопля, відварена морква і зелений горошок. Такий поживний салат може повністю замінити олів'є на новорічному столі або під час святкової вечері у родинному колі. Пише ТСН. 

Я ж хочу поділитися рецептом менш калорійного салату з куркою та ананасами. Болгарський перець додає йому свіжу нотку, часник – пікантний присмак.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (450 г)
  • 250 г консервованого ананасу
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 200 г майонезу
  • 1 болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець (за смаком)

Приготування:

1. Відварюємо куряче філе. Щоб м'ясо вийшло смачним і ніжним, заливаємо окропом або опускаємо в гарячу воду. Завдяки цьому воно менше вивариться та збереже соки. Варимо на середньому вогні, коли кипітиме, додаємо цілу цибулину та очищену моркву середнього розміру. За кілька хвилин до готовності кидаємо в каструлю 1-2 лаврові листки. Час приготування залежить від кількості м'яса.

2. М'ясо нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Кільця консервованого ананаса та болгарський перець також  нарізаємо кубиками. Додаємо в миску кукурудзу.

3. Часник пропускаємо через прес і також відправляємо в миску до решти інгредієнтів. Заправляємо майонезом або сметаною та ретельно перемішуємо. Солимо, перчимо і даємо настоятися. Салат із куркою та ананасами готовий.

Оценка материала:

5.00 / 2
Салат із курячою грудкою та ананасами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.12.2022 3502
Еще материалы раздела «Суспільство»