<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
17.12.2022 1481

Транспорт, зв'язок та магазини. Як житиме Київ в умовах блекауту

У Києві в умовах тривалих відключень світла та блекауту продовжать працювати магазини, аптеки та інші заклади, а також пункти обігріву.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера столиці Віталія Кличка.

Транспорт

Через довгі відключення світла у Києві не буде працювати електротранспорт. Проте на маршрути тролейбусів та трамваїв випустять автобуси, які будуть перевозити пасажирів безкоштовно.

Крім того, не ходитимуть потяги метро. Але станції метрополітену будуть працювати як укриття.

Пункти обігріву

У столиці будуть працювати пункти обігріву, тому кияни зможуть прийти туди. Знайти найближчий пункт обігріву можна знайти на мапі.

Також у столиці розширили перелік закладів, які можуть працювати на автономних джерелах живлення у випадку надзвичайної ситуації.

Зв'язок

Мобільний зв'язок, у разі відсутності електропостачання, працюватиме в обмеженому режимі: тільки голосовий зв'язок. У метрополітені працюватиме мобільний інтернет (LTE, 3G), на частині станцій - також WI-FI. Працюватиме інтернет і в оптоволоконній мережі.

Жителям столиці радять завантажити мапу на смартфон. Для цього потрібно:

  • Зайти в додаток Google Maps.
  • Натиснути на іконку вашого профілю та вибрати "Карти офлайн".
  • Натиснути на напис "Виберіть власну карту".
  • Обрати необхідну ділянку та натиснути "Завантажити".

Бювети

У разі перебоїв із водопостачанням воду можна набрати в бюветних комплексах, які під’єднані до генераторів. Їх адреси можна знайти на мапі.

Магазини, аптеки, банки пошти

Без електропостачання у Києві продовжуватимуть працювати окремі заклади, які мають альтернативні джерела енергії. У КМДА зібрали їх адреси:

Нагадаємо, російські військові випустили більше 40 ракет по Києву, 37 з них збили сили ППО.

Внаслідок ракетної атаки у Києві та декількох областях були пошкоджені об'єкти енергетики. Через це можливі перебої з теплом та водою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Транспорт, зв'язок та магазини. Як житиме Київ в умовах блекауту 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
17.12.2022 1481
Еще материалы раздела «Столиця»