НОВИНИ ДНЯ: Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистою  Церковний календар на грудень 2024 року: коли до дітлахів прийде святий Миколай і дата Різдвавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.12.2022 898

Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк

Існує чимало рецептів українського борщу. Однак часто буває, що головна страва виходить неапетитною та помаранчевою. Стається це через те, що в процесі варіння буряк втрачає свій колір. Як зробити борщ червоним?

4eba1f5fde4451fb29ca1ee4be8c3157_18.12.22

ТСН.ua розповідає про те, коли потрібно додавати буряк.

Готують борщ завжди на овочевому чи м'ясному бульйоні. Якщо ви вирішили приготувати м'ясну версію, тоді у вас є два варіанти:

  • відварювати м'ясо одразу у воді;
  • попередньо обсмажити м'ясо на сковороді, а потім ще й протушкувати разом з томатним соком.

Обрали другий варіант? Тоді варто звернути увагу, що на одну каструлю борщу знадобиться всього 1-2 склянки соку. Тут все залежить від її об'єму.

Далі готується засмаження, яке також потрібно знати, як приготувати правильно. На сковороді обсмажується спочатку цибуля, а потім морква. Після цього додається натертий буряк та одна чайна ложка цукру. Овочі в процесі смаження карамелізуються, тому смак страви вийде більш цікавим.

В засмаження можна додати кілька перетертих помідорів або просто долити воду. Тут вже на ваш розсуд. Не забудьте про 1-2 чайні ложки лимонного соку. Саме завдяки цьому інгредієнту борщ вийде наваристим та яскраво-червоним.

Важливим моментом вважається додавання засмаження. В каструлю його краще відправляти за 5-7 хвилин до того, як головна страва буде готовою. В цьому разі буряк не вивариться і не втратить свій колір. Потім каструлю накрийте кришкою і залишіть так на кілька годин. Борщ значно смачніший, коли настоїться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.12.2022 898
Еще материалы раздела «Суспільство»