<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Політика
Світ
19.12.2022 587

У Молдові призупинили ліцензії на мовлення шістьох проросійських телеканалів

Наголошується, що в країні посилюється російська пропаганда.

88d1d80e8c113e752e51960bd9d8354e_19.12.22

У Молдові вирішили призупинити мовлення шести проросійських телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у країні, а також війни в Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомляє NewsMakerk.

Рішення ухвалила Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови. Позбавлено права на мовлення "Primul în Moldova", "RTR Moldova", "Accent TV", "NTV Moldova", "TV6" та "Orhei TV". Адже вони "серйозно та неодноразово порушували Кодекс аудіовізуальних послуг, тенденційно й маніпулятивно відображаючи події у Молдові та війну в Україні".

Прем’єрка Молдови Наталія Гавріліце заявила, що наразі у країні лише посилюється російська пропаганда.

"За майже 300 днів війни в Україні пропаганда в Молдові не припинилася, а навіть посилилася. У ситуації, в якій проти нашої країни йде не лише енергетична війна, а й інформаційна війна, наша відповідальність та обов’язок – захистити громадян і країн", - наголосила вона.

Нагадаємо, у російському МЗС звинуватили молдовську президентку Маю Санду в утиску російськомовних". Так, прессекретарка відомства Марія Захарова прокоментувала новий Кодекс про вибори в Молдові. У відповідь на це Кишинів викликав посла РФ у Молдові Олега Васнєцова, щоб висловити свій протест.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Молдові призупинили ліцензії на мовлення шістьох проросійських телеканалів 5.00 5 1
Політика / Світ
19.12.2022 587
Еще материалы раздела «Світ»