<
НОВИНИ ДНЯ: Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.12.2022 882

Зеленський привітав українських іудеїв із Ханукою

Президент Володимир Зеленський привітав іудеїв України з прадавнім символом відваги та нескореності духу — святом Хануки.

630_360_1663930852-539_18.12.22

Вітання опубліковано на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

“У цей святковий день в єврейських храмах і родинах традиційно запалюють свічки на ханукії на згадку про чудо, яке сталася в Єрусалимі понад дві тисячі років тому. Тоді, захищаючи своє право на свободу та незалежність. малочисельний загін маковеїв здобув упевнену перемогу над переважаючими силами ворога”, - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що так і зараз у запеклій боротьбі з ворогом український народ виборює своє право на життя, свободу та демократичні цінності.

“Бажаю благополуччя кожній родині, міцного здоров'я, добра й переможного миру у спільному домі – Україні”, - побажав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, свято Ханука, що не має фіксованої дати і щороку припадає на різні дні, у 2022 році настає увечері 18 грудня і триватиме до 26 грудня.

Це юдейське свято також називають «Святом восьми свічок» або «Святом вогнів». Головним його символом є світильник ханукія із запаленими вісьмома свічками. Сьогодні увечері запалюють першу свічку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський привітав українських іудеїв із Ханукою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.12.2022 882
Еще материалы раздела «Суспільство»