<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.12.2022 1444

Російське космічне сміття зіпсувало операцію астронавтів МКС

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) скасувало вихід астронавтів МКС у відкритий космос через російське космічне сміття.

international_space_station_wikipedia_org_1_650x410_23.12.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Space.

Зазначається, що астронавти Френк Рубіо та Джош Кассада повинні були вийти у відкритий космос з МКС, аби встановити нові сонячні батареї. Однак перед самим початком операції, NASA на Землі наказала астронавтам зупинитися.

З'ясувалося, що у момент виходу до МКС наблизились уламки російської ракети завширшки 3,35 метра. Металобрухт використовували на ракетах-носіях "Союз" і "Зеніт".

За словами речника NASA з управління польотами в Космічному центрі Джонсона Дена Хуота, уламки могли наблизитися до МКС на критичну відстань – 400 метрів.

Наразі ж NASA шукає нові можливості, щоб відправити астронавтів у відкритий космос.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що NASA нещодавно показало супутниковий знімок знеструмленої України внаслідок російської масованої атаки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російське космічне сміття зіпсувало операцію астронавтів МКС 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.12.2022 1444
Еще материалы раздела «Суспільство»