<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.12.2022 2946

Бігос: рецепт легендарної польської страви

У кожній національній кухні є страва, яка стала своєрідною візитівкою. Польська кухня відома бігосом, який поступово перекочував і до литовської, і до білоруської, і до української.

b5546eab84dfba4cea831ab27f24a110_25.12.22

Бігос готується на основі капусти та цілого букету м'ясних продуктів. До того ж співвідношення м'яса та капусти у ньому 1:1. Пише ТСН. 

Капуста використовується як свіжа, так і квашена, але краще брати їх у рівних частинах, тому якщо у вас вже дозріла квашена капуста, саме час приготувати бігос. І пам'ятайте, чим довше тушкується і настоюється бігос, тим він смачніший.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжої капусти
  • 0,5 кг квашеної капусти
  • 0,5 кг свинини
  • 250 г копченої грудинки
  • 250 г мисливських ковбасок
  • 200 г бекону;
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 300 мл бульйону
  • 3 лаврові листи
  • 5 горошин запашного перцю
  • чорний мелений перець
  • цукор
  • сіль

Приготування

Бекон нарізати маленькими шматочками і смажити в глибокому сотейнику, поки з нього не витопиться весь жир. Потім додати нарізану невеликими шматочками свинину і обсмажити її до рум'яної скоринки, після чого ввести дрібнорубану цибулю і натерту на середній тертці моркву і смажити.

Квашену капусту відтиснути від зайвого розсолу, з'єднати з м'ясом і злегка обсмажити все разом, а потім влити бульйон, накрити кришкою і тушкувати 45 хвилин.

Потім додати нашатковану свіжу капусту, посолити, поперчити, приправити цукром і тушкувати разом ще 45 хвилин.

В останню чергу ввести нарізані шматочками ковбаски та копчену грудинку, покласти лавровий лист і запашний перець і довести бігос до готовності.

На замітку

М'ясо для бігоса можна використовувати будь-яке — свинину, яловичину, качку, дичину. Дуже добре додати черевину та шинку, а також краківську чи іншу аналогічну ковбасу.

У бігос також додають гриби, чорнослив, яблука, помідори, солоні огірки.

До набору прянощів можна включити кмин, коріандр, фенхель та мускатний горіх.

Оценка материала:

5.00 / 3
Бігос: рецепт легендарної польської страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
25.12.2022 2946
Еще материалы раздела «Суспільство»