<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.12.2022 944

Чи чекати українцям на мороз і сніг на Новий рік-2023: синоптики дали прогноз

Погода на більшій частині України на Новий 2023 рік не буде дуже морозною та сніжною. Тепла зима проявить себе повною мірою.

MBWSx7BCHl_Oj3KjIQRAzJ_fIUHJbFHk_26.12.22

Згідно з інформацією Wisemeteo, кінець грудня цього року й перші дні січня-2023 не ознаменуються рясними снігопадами. У багатьох регіонах можливі навіть плюсові температури. Пише obozrevatel.com.

У Києві, за попереднім прогнозом, 31 грудня очікується 0 градусів і невеликий сніг. Він йтиме і в перший день нового року. Вночі температура опуститься до -2, вдень повернеться до рівня нуля.

На заході країни буде тепліше. У Львові в останній день 2022 року буде +5 вдень і +2 вночі, а 1 січня +1 вдень та 0 градусів вночі. У ці дні в місті опадів не прогнозують.

Ще тепліше буде на півдні. У Херсоні 31 грудня очікується +8 вдень і +5 вночі, без опадів. Наступного дня синоптики прогнозують +6 у світлу пору доби та +1 у темну.

У Харкові сніг, ймовірно, випаде 29 грудня. А останній день цього року пройде без снігопаду, вдень до +5, уночі -2. 1 січня вночі очікується мороз до -5.

У центральній частині України, зокрема в Дніпрі, у Новий рік можливий невеликий дощ. 31 грудня термометри покажуть +7 вдень і +5 вночі, 1 січня +1 вдень та -5 градусів вночі.

Прогноз порталу Gismeteo також говорить про те, що новорічні свята будуть відносно теплими. Можливо, навіть із дощами.

Цей сайт прогнозує, що в Києві 31 грудня повітря вдень прогріється до +2, а вночі буде невеликий мороз до -1 градуса. Не виключений сніг упереміш із дощем.

Такі ж опади очікують на Львів. 31 грудня там прогнозують +1 вдень, а 1 січня ще на один градус тепліше. Вночі температура не опускатиметься нижче 0.

У Херсоні, за прогнозами Gismeteo, в останній день цього року дощитиме. Вдень буде +10, уночі +8. У неділю, 1 січня, буде від +5 до +1 градуса.

Сніг із дощем прогнозують у ці дні й у Харкові. 31 грудня термометри там покажуть +2 вдень, -2 вночі, а 1 січня +2 вдень та -1 вночі.

У центральній частині України очікуються дощі. У Дніпрі в останній день 2022 року буде +7 вдень і +2 вночі, а 1 січня 2023-го +5 вдень і +1 вночі.

Як писав OBOZREVATEL:

– Раніше Укргідрометцентр проаналізував дані метеорологічних спостережень, щоб визначити передбачуваний сценарій майбутніх погодних умов. Зима 2022-2023 років у нашій країні буде в середньому теплішою за попередні.

– В останні роки клімат в Україні стає схожим на європейський. У зв'язку з цим зміниться і погода взимку: зокрема, масштабних снігопадів стане набагато менше.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи чекати українцям на мороз і сніг на Новий рік-2023: синоптики дали прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.12.2022 944
Еще материалы раздела «Суспільство»