<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.12.2022 5175

Синоптики прогнозують "весну" в Україні серед лютого: прогноз на місяць

Якою буде погода в Україні у лютому

img-570f2b375b6e9-257496-0AxqISCV_26.12.22

Зима сезону 2022-23 років не відрізнятиметься серйозними морозами. Погода у січні буде відносно м’якою з легкими плюсами вдень та заморозками вночі, а лютий лише продовжить цю тенденцію. Пише telegraf.com.ua.

Як йдеться у прогнозі Wisemeteo, лютий загалом буде неоднозначним для різних куточків України і якщо місцями в останній місяць зими можна буде чекати на початок весни, то в інших варто розраховувати на сильні нічні морози.

На заході лютий буде бідним на опади. Теплий початок місяця поступово перетікає в прохолодний його кінець, з температурами в районі нуля градусів вдень та легкого мінуса вночі.

У центральних областях нічні мінуси стабільно утримуватимуться протягом усього місяця, хоча вдень стовпчики термометра підніматимуться вище нуля.

Прохолодніше буде у східних областях, де в середині місяця температура повітря утримуватиметься нижче за нуль навіть вдень, а вночі морози будуть дуже жорсткими.

Втім, у другій половині місяця там стане тепліше, що можна сприймати як початок весни, оскільки більше морозів у лютому там не очікується.

Традиційно найтеплішою буде погода у південних областях, де протягом останнього місяця зими очікується лише кілька днів, коли вночі на стовпчиках термометра можна побачити мінусову температуру.

Як повідомлялося раніше, синоптики очікують, що новорічний період в Україні не відрізнятиметься сильними морозами, а місцями стовпчики термометра взагалі покажуть плюсові значення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики прогнозують "весну" в Україні серед лютого: прогноз на місяць 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.12.2022 5175
Еще материалы раздела «Суспільство»