<
НОВИНИ ДНЯ: Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.12.2022 1867

Багато хто їх припускається: чотири помилки під час приготування новорічного салату "Олів'є"

Якщо ви традиційно готуєте на новорічний стіл салат "Олів'є", вам можуть стати у пригоді правила, які допоможуть не припуститися помилок і не зіпсувати смак страви. 

bc733099cc9403d0d3af61ded379866b_30.12.22

Якщо не припускатися чотирьох основних помилок, ваш салат "Олів'є" буде надзвичайно смачним. Пише ТСН. 

Пропорції овочів

Часто під час приготування салату "Олів'є" людина намагається додати якомога більше продуктів, щоб усім вистачило цієї смачної страви. Як результат, страждає сам салат. Особливо часто це трапляється, якщо взяти надто багато картоплі. Вона просто заб'є смак всіх інших інгредієнтів. Також краще обирати таку картоплю для "Олів'є", яка не має багато крохмалу в своєму складі.

Мало яєць

Саме завдяки вареним яйцям салат відрізняється надзвичайно ніжним і приємним смаком. Можете сміливо додавати до "Олів'є" 3-5 яєць — звісно, залежно від їхнього розміру.

Не додавайте консервований горошок

Практично всі, хто готує цю страву на новорічний стіл, додають до салату лише консервований горошок. Але кухарі радять замінити його замороженим свіжим горохом, який потрібно перед додаванням трохи відварити у злегка підсоленій воді. Так ви отримаєте більш яскравий смак страви, та ще й здивуєте своїх гостей.

Краще замінити ковбасу

Можливо, ви не знали, але в оригінальному рецепті ковбаси не було. До складу "Олів'є" входило лише відварене м'ясо. Тому краще і тепер додати саме філе індички, курки або відварену яловичину. Можна навіть зробити мікс із різного м'яса. Завдяки заміні всього лише цього одного інгредієнта ви зможете отримати набагато смачнішу та яскравішу страву.

Якщо ви не будете припускатися таких помилок, то вже цієї новорічної ночі зможете насолодитися по-справжньому смачним салатом "Олів'є". А ще — спробуйте приготувати домашній майонез, а не купувати магазинний. Тоді страва стане ще й кориснішою.

Оценка материала:

5.00 / 4
Багато хто їх припускається: чотири помилки під час приготування новорічного салату "Олів'є" 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
30.12.2022 1867
Еще материалы раздела «Суспільство»