<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.01.2023 8275

Аномальне тепло та раптові морози: якою буде погода у січні

Січень – традиційно у топі найхолодніших місяців. Однак 2023 рік неочікувано розпочнеться з потепління до +14 градусів, однак у другій половині місяця прийдуть морози.

Цьогоріч зима теж допомагає Україні у її боротьбі за свою свободу. Зокрема, вводить свої санкції проти Росії: добряче її підморожує та засипає снігом. Пише 24tv.ua.

Тим часом погода в Україні залишається відносно теплою. Це допомагає енергосистемі України. Які сюрпризи зима готує для українців у 2023 році – читайте у матеріалі 24 каналу.

Якою буде погода у січні 2023 року

Рік розпочнеться з потепління

Цьогоріч зима – аномально тепла. Січень підхопить естафету і вже у перший день нового року потішить Україну +11… +14 градусами. Найтепліше буде на Заході.

Тепло збережеться у понеділок, 2 січня. Тим часом з середи, 3 січня, в Україну прийде незначне похолодання. Температура повітря прогріється лише до +6...+8 градусів. Вже у середу (4 січня) прогнозують лише +4...+6 градусів.

Якою буде середня температура місяця

Українські синоптики розповіли, що середня денна температура у січні у більшості областей становитиме 0…-5 градусів. Тим часом в окупованому Криму очікують +1...+2 градусів. Це – на 1 – 1,5 градуса вище норми.

Потужних опадів і снігопадів не прогнозують.

Похолодань не уникнути

Водночас синоптики попереджають, що не варто налаштовуватися лише на відносне тепло. Зима буде лагідною до України, однак морозних етапів також не уникнути. Ймовірно, похолодання завітає в Україну після 15 січня. Про це розповіла Наталія Голеня – заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру – у коментарі "РБК-Україна".

Окрім того, варто бути готовим, що на Водохреще може сніжити і будуть морози.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аномальне тепло та раптові морози: якою буде погода у січні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.01.2023 8275
Еще материалы раздела «Суспільство»