НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.01.2023 41659

Коли в Україні чекати снігу та морозів: синоптики дали прогноз

В Україну все ж таки прийде справжня зима

Січень 2023 року в Україні обіцяє бути теплим, проте до середини або кінця місяця все ж таки варто очікувати значного похолодання. Також у першому місяці нового року синоптики обіцяють й снігопади. Пише telegraf.com.ua.

Температура повітря 5-7 січня у столиці України може опускатися до -5 градусів на ніч. Поки що ці розрахунки є попередніми та можуть змінитися. Про це виданню РБК-Україна розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Так не може бути, що весь місяць буде без морозів, такого ще не було. Навіть у найтеплішому січні 2007 року після 20 числа відбулося різке зниження температури до 16-20 градусів, на північному сході — до мінус 23 градусів", — сказала Голеня.

За словами синоптика, 2023 року може повторитися щось подібне. Суттєве похолодання та морози очікуються в другій половині січня, особливо в останній декаді.

Водночас вона наголосила, що похолодання може прийти й раніше, навіть на Різдво чи Хрещення.

"У нас не може бути місяць чи два тепло. Все одно якісь періоди холодної погоди будуть. Швидше за все, це буде десь кінець січня або після 15 січня. Якщо не на Різдво, то на Водохреща має бути й сніг, і мороз", — зазначила Голеня.

За даними сайту Gismeteo у столиці протягом місяця очікуються снігопади. А з 22 січня розпочнеться помітне похолодання. Вночі температура може опускатися до -16…-19 градусів.

У центральній частині України погода погіршиться також із 22 січня. Вночі температура повітря може падати до -14, а вдень — до -8…-10 градусів.

На півдні країни до кінця січня температура повітря також почне швидко падати. Вночі стовпчики термометрів можуть опускатися до -10 градусів.

У східній частині країни наприкінці січня температура повітря падатиме до -11 градусів вдень і до -17 у нічний час.

На заході України, за прогнозами синоптиків, похолодання розпочнеться після 20 січня. Вночі температура повітря може опускатись до -13 градусів.

Оценка материала:

3.67 / 3
Коли в Україні чекати снігу та морозів: синоптики дали прогноз 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.01.2023 41659
Еще материалы раздела «Суспільство»