<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвникамивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.01.2023 1501

Один з найкрасивіших зорепадів року: коли його можна побачити

На початку січня жителі Землі зможуть побачити пік метеорного дощу Квадрантиди.

5f7f71268c5b61caa47f28ede1739d98_03.01.23

Пік одного з найсильніших метеорних потоків, або як ще називають подібні явища — "зірки, що падають", можна буде спостерігати 3 і 4 січня.

Про це пише Forbes. Пише ТСН. 

У вівторок 3 січня і в середу 4 січня можна буде спостерігати за одним із найсильніших щорічних метеорних потоків, який називається Квадрантиди. Вважається, що за появою Квадрантида стоїть астероїд, який відкрили лише 19 років тому, який називається 2003 EH з періодом обертання навколо Сонця, що становить 5 років.

На жаль, дуже яскравий Місяць, який незабаром стане повним, зробить спостереження за метеорним потоком важчим, але його яскраві "вогняні кулі", все ж таки буде добре видно в нічному небі. Окрім Місяця, ще однією перешкодою для спостереження за метеорним потоком може стати хмарна погода.

Квадрантиди — це метеорний потік, який відрізняється від інших не тільки великою інтенсивністю метеорів, що падають, але і тим, що більшість з них занадто тьмяні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Один з найкрасивіших зорепадів року: коли його можна побачити 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.01.2023 1501
Еще материалы раздела «Суспільство»