<
НОВИНИ ДНЯ: Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкційвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.01.2023 5524

Снігопади та морози до -20: якою буде погода в Україні на початку січня

На зміну аномально теплій погоді в Україні прийде суттєве похолодання зі снігопадами та морозами до -20 градусів. Фокус в одному матеріалі зібрав кілька прогнозів погоди та розповів, до чого слід готуватися українцям.

Погода в Україні – прогноз від Станіслава Щедріна на початок січня

Народний синоптик стверджує, що аномальна погода в Україні протримається до 4 січня, після чого в країну зайде суттєве похолодання, яке супроводжуватиметься морозами та снігопадами. За словами Станіслава Щедріна, до кінця першої декади січня у деяких регіонах стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів.

"З 6 січня температура повітря дуже суттєво впаде у північно-східних областях — вночі аж до -17... -20, на заході України буде дещо тепліше — -10... -13. На решті території температура коливатиметься в межах від -10 до — 16. Також у період 6 по 11 січня по всій країні пройдуть сильні снігопади та хуртовини", — попередив Щедрін, публікуючи прогноз погоди в Україні на початок січня.

Погода в Україні — прогноз Ігоря Кібальчича на початок січня

Синоптик Ігор Кібальчич підтверджує, що перший тиждень січня запам'ятається українцям аномально теплою погодою — у деяких регіонах вдень повітря може прогрітися до +16 градусів. Ситуація кардинально зміниться з 6 вересня, коли Україна опиниться під впливом серій атлантичних циклонів, на тлі яких можливі опади у вигляді дощу із мокрим снігом. На вихідних 7-8 січня денна температура в Україні становитиме від 0 до -7, а вночі стовпчики термометрів опустяться від -8 до -12 градусів.

Погода в Україні — прогноз від Наталії Діденко на початок січня

Подібний прогноз погоди в Україні на першу декаду місяця оприлюднила синоптик Наталія Діденко. За її словами, аномальне тепло залишиться в країні як мінімум до 4 січня. У вівторок, наприклад, середня денна температура повітря становитиме від +7 до +14 градусів, а у Києві очікується до +9.

"У Закарпатті та в Карпатах можливі локальні невеликі дощі. Вітер очікується західний, північно-західний, помірний, часом поривчастий, як навесні... Нова, холодніша повітряна маса, почне заходити в Україну з 4-6 січня. Морозний пік припаде на 7- 9 січня, коли нічна температура повітря на сході та півночі може опускатися до -10...-15 градусів", — продовжила Наталія Діденко у своєму Facebook.

Підсумовуючи, синоптик наголосила, що тепла погода може повернутися до України вже 10 січня.

Зазначимо, що наприкінці жовтня метеорологи публікували прогноз погоди в Україні на зиму та попереджали, що погодні умови в нашій країні наближатимуться до європейського клімату.

Оценка материала:

5.00 / 2
Снігопади та морози до -20: якою буде погода в Україні на початку січня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.01.2023 5524
Еще материалы раздела «Суспільство»