Життя та Стиль
Суспільство
Смакота на Святвечір: ідеальний рецепт вареників із картоплею
Для тих, хто святкує Різдво 7 січня, рецепт вареників із картоплею у матеріалі ТСН.ua
Вважається, що на Святвечір на столі обов'язково повинні бути кутя, узвар, борщ та пісні вареники. Пише ТСН.
Ділимося рецептом вареників із картоплею.
Інгредієнти для приготування вареників:
- пів кілограма борошна,
- 800 г картоплі,
- 200 мл води,
- 2 ст. ложки олії,
- одна середня морква, дві середні цибулини,
- спеції — лавровий лист, сіль, перець на свій смак.
Приготування вареників із картоплею
- Просійте борошно. Додайте до нього воду, сіль, олію. Вимішайте круте тісто.
- Зробіть в борошні для зручності ямку і залийте туди 200 грамів окропу.
- Додайте 2 ложки олії без сильно виражених запахів і вимішуємо тісто. Спочатку це потрібно робити лопаткою чи ложкою. Коли борошно вистигне, замішуємо руками.
- Продовжуємо замішувати ще тепле тісто руками, поки воно не стане одним суцільним еластичним шматком.
- Накрийте його і залиште приблизно на годину.
- Приготуйте начинку. Для цього картоплю почистьте та відваріть у підсоленій воді. Зробіть пюре. Додайте на свій смак сіль та перець.
- Ріжемо одну середню цибулину. Нарізаємо на кубики та смажимо до легкої прозорості шматочків.
- Додаємо підсмажену цибулю до картоплі та продовжуємо товкти.
- Розділяємо тісто на частини та кожну частину розкачуємо, поки кожний шматок не перетвориться в великий тонкий лист, з якого ми будемо вирізати кружечки для вареників.
- Робимо кружальця, беремо склянку чи блюдце потрібної величини та вирізаємо кола тіста.
- Беремо шматок вирізаного тіста і кладемо потрібну кількість начинки, залежно від діаметра. Складаємо тісто вдвоє, ліпимо вареники.
- Нагріваємо воду до кипіння і трішки її підсолюємо. Після того, як вода закипить і всі вареники спливуть, варимо їх 2-5 хвилин.
- Вареники дістаємо, даємо добре стекти воді та додаємо засмажку. Добре їх перемішуємо.