<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Чи будуть війська НАТО в Україні: хто із союзників "за", а хто – "проти" і що про це кажуть у Зеленського  Нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК: забирають хворих і працівників оборонних підприємств  Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовутьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.01.2023 5053

Морози до мінус 19: за аномальним теплом до України йде різке похолодання

Щоправда, температура так знизиться не скрізь.

В Україні перші дні нового року виявилися напрочуд теплими, і такою погода залишатиметься й сьогодні, але ненадовго, йдеться в ТСН.

Рекордні позначки синоптики фіксували в кожній області. Найтеплішим початок січня був в Івано-Франківську та Ізмаїлі. Аж до +20-ти. Ці значення увійшли в історію метеоспостережень як найвищі - за 142 роки.

Сонячна погода, більше схожа на квітневу, пробудила бджіл, метеликів і рослини. Зокрема, в столиці, де стовпчики термометра показували +13, розцвіли сакури. Навколо рожевих квітів масово збираються кияни і кажуть, що весна посеред зими - це до перемоги.

Аномальне тепло до нас приніс атмосферний фронт аж з Африки, кажуть синоптики. Ще сьогодні-завтра погода тішитиме українців плюсовою температурою, але ближче до вихідних тепло витіснить циклон із Півночі і принесе опади із сильними морозами - вдень до мінус 10-ти, уночі аж до мінус 19-ти.

“Вже починаючи від 5-6 січня зміна синоптичного фону -  це зниження температури й опади у вигляді дощу, снігу. Ближче до кінця тижня ми будемо фіксувати сильні морози на північному-сході, вночі десь -14 -19 градусів морозу. Але це не по всій території, в Карпатах, на Закарпатті буде -4 -10”, - зазначає синопткиня Діана Кривобок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Морози до мінус 19: за аномальним теплом до України йде різке похолодання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.01.2023 5053
Еще материалы раздела «Суспільство»