НОВИНИ ДНЯ: В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.01.2023 2337

Епіфаній заявив, що через війну в Україні пришвидшилась реформа церковного календаря

Зміна церковного календаря в Україні почала прискорюватись після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення.

_gettyimages_1090860504_650x410_08.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар митрополита Епіфанія в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

За його словами, Україна давно стала на шлях реформи календаря, однак цей процес був повільний. Окрім того статистика показує, що в останній рік кількість тих, хто бажає зміни більше ніж тих, хто хоче залишитись на старому стилі.

"Ми стали на шлях реформи церковного календаря. У минулому році я говорив, що потрібен час, потрібно декілька років, але у зв'язку з війною ми бачимо, що цей процес відбувається дуже швидко і динамічно. Тому ми реагуємо на запит наших вірних. Згідно з опитуванням ми бачимо, що кількість тих, хто бажає зміни можливо навіть більше ніж тих, хто хоче залишитись на старому стилі. Це стосується не тільки святкування Різдва, це стосується святкування інших церковних дат протягом року, до яких ми з вами дуже звикли, і якщо їх міняти, то ми маємо бути свідомі того, що стаємо на рейки нового календаря", - сказав Епіфаній.

Оценка материала:

3.67 / 3
Епіфаній заявив, що через війну в Україні пришвидшилась реформа церковного календаря 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.01.2023 2337
Еще материалы раздела «Суспільство»