НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
13.01.2023 502

США та союзники готують нові санкції проти російської нафтової промисловості – WSJ

Санкції проти російських нафтопродуктів почнуть діяти 5 лютого

d67d61557c26f1c67ea3bc581d683695_13.01.23

США разом з країнами союзниками готують проти Росії нові санкції за її агресію проти України, які будуть спрямовані на обмеження щодо експорту нафтопродуктів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

У повідомленні вказується, що на зустрічах у Європі, які відбувались протягом останнього тижня, чиновники з Міністерства фінансів США обговорювали механізми дії нових санкцій проти російських нафтопродуктів, які почнуть діяти з 5 лютого.

Джерела видання повідомляють, що наразі досягнуто домовленості ввести два ліміти на російські нафтопродукти. Один з них буде діяти на дорогі товари, зокрема на пальне, а ніші на дешеві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті обмеження ціни на російську нафту доходи Москви від експорту зменшилися приблизно на 160 мільйонів євро (172 мільйони доларів) на день.

Крім того, ми раніше інформували, що стеля цін обвалила експорт російської нафти морським шляхом на чверть порівняно з середніми показниками попередніх періодів.

Оценка материала:

5.00 / 2
США та союзники готують нові санкції проти російської нафтової промисловості – WSJ 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.01.2023 502
Еще материалы раздела «Економіка»