НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Бізнес
Технології
21.01.2023 1317

Може бути пов'язаний з інопланетною цивілізацією: вчені перехопили загадковий сигнал із космосу

Раніше радіосигнали, що подолали таку велику відстань, не фіксувалися.

13bf72926cc7ebf6df95442730034833_21.01.23

Астрономи з Університету Макгілла в Канаді та Індійського інституту наук змогли зафіксувати радіосигнал, який виходить від атомів водню в далекій галактиці. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Hindustan Times.

Сигнал був випущений, коли нашому Всесвіту було лише 4,9 мільярда років. Він виходить із галактики, яка перебуває на відстані 8,8 мільярда світлових років від Землі.

Зафіксувати сигнал вдалося завдяки методу гравітаційного лінзування. Він дозволяє виявити далекі об'єкти в космосі за допомогою іншого масивного об'єкта, що перебуває ближче до спостерігача. Сигнал, що походить від більш далекого об'єкта, викривляється близьким, в цьому разі відбулося посилення в 30 разів. Це дозволило радіотелескопу перехопити сигнал від галактики на відстані 8,8 мільярда світлових років.

Дослідники припускають, що він може бути пов'язаний з інопланетною цивілізацією.

Раніше повідомлялося, що нове дослідження вчених з Інституту SETI, американської некомерційної організації, яка займається пошуком позаземного життя, показує, що, найімовірніше, позаземні цивілізації очікують відповідного моменту, щоб послати на Землю свої сигнали. І цей момент настане, коли далека заселена планета проходитиме на тлі своєї зірки і її можна буде побачити із Землі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Може бути пов'язаний з інопланетною цивілізацією: вчені перехопили загадковий сигнал із космосу 5.00 5 2
Бізнес / Технології
21.01.2023 1317
Еще материалы раздела «Технології»