<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господиньвсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2023 421

Російські кібератаки в Україні можуть посилитися навесні – Microsoft

За останній місяць російські кібератаки на українські цілі ослабли, але з настанням весни ситуація може змінитися.

Про це повідомив у четвер в інтерв'ю CNN президент Microsoft Бред Сміт на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Останні 30 днів російські кібератаки були спокійнішими", — сказав він, додавши, що Microsoft також спостерігає аналогічний спад прокремлівської цифрової пропаганди, пов'язаної з війною в Україні.

"Зараз російський уряд, як ми бачимо, змушений спрямовувати такі значні ресурси на підтримку населення, що за межами Росії спостерігається невеликий перепочинок", — сказав Сміт. Проте, за його словами, ситуація може швидко змінитись.

"Зазвичай, коли настає весна, військові розпочинають наступ", — сказав Сміт. - Ми повинні бути готові до наступальної кібервійни, наступальних дій з надання кібервпливу, і це частина того, до чого ми готуємось", — сказав він.

Станом на 19 січня Microsoft витратила 436 мільйонів доларів на фінансову та технологічну допомогу Україні, зазначив Сміт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські кібератаки в Україні можуть посилитися навесні – Microsoft 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»