НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.01.2023 944

Валюта Ірану впала до рекордного мінімуму через санкції та ізоляцію, - Reuters

Іранська валюта ріал впала до рекордно низького рівня стосовно долара через посилення ізоляції й можливих санкцій ЄС проти Революційної гвардії та окремих високопосадовців.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

На неофіційному ринку долар продавався за 447 000 ріалів. Напередодні ж він коштував 430 500 ріалів.

Однією з причин здорожчання долара, як пише видання, стало різке зростання попиту на неї серед іранців, які намагаються захистити свої заощадження купівлею американської валюти, золота або ж іншої валюти.

Від початку загальнонаціональних протестів в Ірані, ріал втратив 29% своєї вартості. Також падіння вартості спричинене й політичним тиском на Тегеран з боку Заходу й накладання обмежень на пов'язані з країною кораблі й нафтові танкери.

18 січня Європарламент закликав ЄС ввести Революційну гвардію до списку терористичних організацій й запровадити проти неї санкції.

Тим часом влада Ірану продовжує традиційно звинувачувати "ворогів Ісламської Республіки" в спробі дестабілізувати країну.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Росія може зіткнутися з "неймовірною бідністю" через міжнародні санкції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Валюта Ірану впала до рекордного мінімуму через санкції та ізоляцію, - Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.01.2023 944
Еще материалы раздела «Економіка»