<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2023 550

Зеленський підписав закон про посилення відповідальності в армії

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект 8271, раніше ухвалений Верховною радою, який передбачає посилення відповідальності для військовослужбовців.

_boroda_2_president_gov_ua_45_1300x820_1_650x410_26.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

У картці документа сказано, що закон надійшов до Ради за підписом президента. Законопроєкт було затверджено парламентом 13 грудня.

Він посилює покарання військових порушення дисципліни. Також забороняє судам пом'якшувати покарання військовим за непослух, невиконання наказу, погрози начальнику чи насильство проти нього, дезертирство, самовільне залишення військової частини чи поля бою.

Збільшено строки та штрафи за порушення, запроваджується огляд військовою службою правопорядку резервістів та військовозобов'язаних на факт сп'яніння.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав закон про посилення покарань для військовослужбовців.

9 грудня в Верховній раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонувалось посилити покарання для військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину.

Раніше ми писали, що Верховна рада ухвалила закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський підписав закон про посилення відповідальності в армії 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2023 550
Еще материалы раздела «Україна»