НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.01.2023 791

Світову економіку чекають важкі часи: прогноз на 2023 рік

Міжнародна ділова спільнота очікує складного 2023 року, відзначеного геополітичною напруженістю, високою інфляцією та енергетичною кризою, йдеться у глобальному економічному огляді Європалати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У звіті, заснованому на відповідях торгових і комерційних організацій, на частку яких припадає близько 70% світового економічного виробництва, геополітична напруженість і нестабільність позначені як головні проблеми світової економіки цього року.

"У короткостроковій перспективі ми перебуваємо у складній економічній ситуації", - заявив агентству Reuters президент Європалати Люк Фріден.

Учасники зі Сполучених Штатів та Великобританії вважають, що зростання інфляції, спричинене різким зростанням цін на продукти харчування та енергоносії, є однією з головних проблем.

"Інфляція все ще надто висока", - сказав Фріден, додавши, що протягом року мають бути покращення в основних точках - цінах на енергоносії та проблемах з ланцюжками поставок.

"Проблеми ланцюжка поставок не будуть вирішені відразу", - сказав Фріден, враховуючи вплив пандемії COVID-19 і війни Росії проти України, додавши, що він очікує деяких покращень у другій половині 2023 року.

Енергетична безпека викликає особливе занепокоєння у Європейському Союзі. За його словами, хоча Європа багато чого досягла під час кризи, закуповуючи енергію скоординовано та інвестуючи більше у відновлювані джерела енергії, європейці можуть зробити більше разом.

"Європа продовжує перебувати у складній ситуації, сильного зростання немає", - сказав він.

Глобальний економічний огляд Європалати за 2023 рік було проведено у листопаді та грудні 2022 року.

Європалата - це Асоціація європейських торгово-промислових палат. Асоціація є однією з найбільших організацій, яка представляє понад 20 млн підприємств у Європі через 45 членів (43 національні асоціації торгово-промислових палат та 2 транснаціональні організації) та європейську мережу з 1700 регіональних та місцевих палат. На підприємствах-членах зайнято понад 120 мільйонів людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світову економіку чекають важкі часи: прогноз на 2023 рік 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.01.2023 791
Еще материалы раздела «Економіка»