НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
26.01.2023 407

Генсек НАТО про терміни закінчення війни: хочете миру завтра, підтримайте Україну сьогодні

Скільки ще триватиме війна Росії проти України ніхто не знає. Але ми маємо підтримувати українців, аби мир все ж настав.

gettyimages_1239270061__1__3_650x410_26.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю Die Welt.

"Ніхто не знає, коли закінчиться ця війна. Ми знаємо одне: якщо ви хочете миру завтра, ви повинні підтримати Україну сьогодні. Звучить дивно, але шлях до миру лежить через постачання зброї. Наші інтереси безпеки виходять за рамки солідарності з Україною, тому що якщо Путін досягне успіху, інші навчаться з цього", - заявив Столтенберг.

За його словами, зараз автократи всього світу спостерігають над тим, як НАТО реагує на російське вторгнення в Україну

"Ми також знаємо, що Росія використовує енергоносії як зброю. І Китай також використовує свою економічну міць для обслуговування власних інтересів. Ми повинні розуміти, що економічні рішення можуть мати наслідки для політики безпеки. Завжди кажуть: війна надто серйозна справа, щоб довіряти її генералам. Так, і іноді надто серйозна, щоб залишити це олігархам", - підсумував Столтенберг.

Закінчення війни: що про це кажуть в Україні і не лише

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що цей рік для України буде переможним та анонсував великий контрнаступ ЗСУ весною.

Також в ГУР МО вважають, що вирішальним моментом у війні стане ця весна та початок літа, і вже після цього етапу можна буде говорити про терміни закінчення війни.

Тим часом низка світових лідерів обережні в своїх прогнозах щодо завершення війни, але одностайно стверджують, що найближчі місяці будуть вирішальними для України.

Детальніше про закінчення війни читайте в матеріалі РБК-Україна "Чого чекати від війни з Росією у 2023 році і від чого залежатиме перемога України".

Оценка материала:

5.00 / 2
Генсек НАТО про терміни закінчення війни: хочете миру завтра, підтримайте Україну сьогодні 5.00 5 2
Політика / Світ
26.01.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»