НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2023 381

Байдена закликали надати Україні винищувачі F-16 та ракетні комплекси ATACMS

Американські сенатори закликали США та союзників посилити підтримку України у протистоянні вторгненню РФ.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зокрема республіканець з Південної Кароліни Ліндсі Грем, а також демократи Річард Блюменталь з Коннектикуту і Шелдон Уайтхаус з Род-Айленда привітали оголошення про те, що США та Німеччина відправлять танки в Україну.

Усі троє сенаторів нещодавно відвідали Київ. 20 січня вони зустрілися з українським президентом Володимиром Зеленським.

«Заява є довгоочікуваною новиною від адміністрації Байдена. Вигнання Путіна з України відповідає інтересам національної безпеки Америки, оскільки за наслідками цього конфлікту спостерігають інші джерела небезпеки», - написали сенатори у спільній заяві.

Вони додали, що німецькі танки «Леопард-2» «добре підходять для цієї війни».

«Ми раді почути, що Німеччина також санкціонувала відправку Leopard-2 союзними країнами», - йдеться у заяві.

Сенатори вважають, що поєднання американських «Абрамсів» та німецьких «Леопардів» надасть Україні потужний військовий потенціал, а також здатність вигнати російських окупантів.

У заяві сенаторів також наголошується, що українці «перевершили всі очікування, коли мова зайшла про захист своєї батьківщини та використання наданої їм військової техніки».

Вони впевнені, що ЗСУ ефективно використають танки у битві з військами РФ.

Сенатори закликали адміністрацію США та союзників направити в Україну «більше вогневих засобів дальньої дії, таких як ATACMS, та винищувачів, таких як F-16 та МіГ-29».

Поєднання танків, винищувачів та тактичних ракетних комплексів ATACMS допоможе Україні протистояти майбутньому наступу військ РФ, а також перейти в атаку як на сході, так і на півдні, щоб ще більше підірвати здатність Кремля продовжувати війну, вважають сенатори США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байдена закликали надати Україні винищувачі F-16 та ракетні комплекси ATACMS 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»