<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2023 488

У Європі розмірковують про передачу Києву сучасних винищувачів – Politico

Керівництво України ініціювало обговорення передачі Києву сучасних винищувачів західного виробництва, яке може стати наступним кроком у допомозі після танків.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на неназваного дипломата, який бере участь у цих обговореннях із військовими країн НАТО.

За словами дипломата, у питанні військової допомоги Україні "наступним природним кроком будуть винищувачі".

Журналісти пишуть, що основну підтримку ідеї передати Києву винищувачі мають балтійські країни-учасниці НАТО. У той же час найбільші європейські країни, за даними Politico, побоюються, що передача винищувачів спричинить "черговий виток ескалації", а тому виступають проти такого кроку.

За словами співрозмовника видання, хоча говорити про рішення передавати винищувачі ще зарано, активне обговорення цієї ідеї може стартувати вже за два-три тижні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Європі розмірковують про передачу Києву сучасних винищувачів – Politico 5.00 5 2
Політика / Україна
26.01.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»