НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2023 577

Біля Бахмута вмирає батальйон РФ в день. Втрати за 2 місяці дорівнюють двом війнам в Чечні

Росія втрачає біля Бахмута Донецької області батальйон (600-700 осіб, - ред.) солдат лише вбитими щодня. Ці втрати можна порівняти з втратами Кремля за дві війни в Чечні.

facebook_com_sergij_cerevatij_10_650x410_27.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Сил оборони на Східному напрямку полковника Сергія Череватого під час онлайн-брифінгу в Military Media Center.

"Лише за минулу добу, 25 січня, за даними Генштабу, ворог втратив убитими 600-700 осіб, тобто майже батальйон. Це не враховуючи поранених. За два місяці спроб прорвати нашу оборону втрати противника співмірні з двома чеченськими війнами", - сказав він

За його словами, ворог намагається здійснити прорив на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямку. Тільки на бахмутській ділянці фронту відбулося 199 обстрілів, 35 бойових зіткнень.

"Проте наші сили оборони не дали ворогу досягнути успіху. У напрямку Мар’їнки, Вугледара, Павлівки ворог намагався вести активні дії, провів 28 штурмів за добу, здійснив 264 обстріли, втративши 141 людину вбитими, 165 пораненими", - навів цифри Череватий.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що намагаючись захопити Бахмут російські окупанти зазнають великих втрат і не рахують своїх людей. Кількість загиблих з боку ворога йде на тисячі.

При цьому заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що російські окупанти посилюють наступ на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Там тривають важкі бої.

Оценка материала:

5.00 / 2
Біля Бахмута вмирає батальйон РФ в день. Втрати за 2 місяці дорівнюють двом війнам в Чечні 5.00 5 2
Політика / Україна
27.01.2023 577
Еще материалы раздела «Україна»