НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.01.2023 708

Прогноз погоди на вихідні: в Україні будуть дощі і мокрий сніг, температура - до 12° морозу

Найхолодніше буде на сході країни.

На вихідних, 28-29 січня, погоду в Україні визначатиме антициклон. У більшості областей переважатиме суха та по-зимовому тепла погода.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог". Пише ТСН. 

Температура коливатиметься близькою до кліматичної норми, а місцями вище на 3°- 5°С. Найбільш холодними залишаються східні області, де вночі стовпчики термометрів опускаються до -12°-7°С.

За словами Кібальчича, у найближчі дві доби суттєвих змін погоди не передбачається. Лише у південних та місцями у східних областях будуть невеликі дощі та сніг. Також невелика кількість снігу випаде на півдні та заході.

"Сніговий покрив, на жаль, відсутній у більшості областей, крім високогірних районів Карпат. Таким чином, нинішній січень має всі шанси стати найбезсніжнішим у нашій країні за весь період метеорологічних спостережень", - каже синоптик.

Субота, 28 січня

В Україні буде без істотних опадів. Виняток становитиме Прикарпаття та південні області. Там пройдуть помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На Одещині та Миколаївщині місцями налипання мокрого снігу. Крім того, на дорогах - ожеледиця.

У східних областях та у Карпатах вночі температура повітря становитиме -12°-7°С, а вдень -2°+3°С. На решті території вночі прогнозують -7°-2°С, а вдень -1°+4°С.

Неділя, 29 січня

На переважній частині України істотних опадів не передбачається. Лише у південних регіонах та Приазов'ї очікується невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах півдня подекуди буде ожеледиця.

Температурний фон збережеться без істотних змін. Вночі на Півночі Лівобережжя, а також у Карпатах стовпчики ермометрів покажуть -11°-6 °С. Вдень в Україні буде від -2°С до +3°С.

Нагадаємо, що раніше народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, яким буде останній місяць цієї зими. Так, за його прогнозом лютий буде теплим та майже безсніжним. Більше того, весна прийде до України дуже рано.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогноз погоди на вихідні: в Україні будуть дощі і мокрий сніг, температура - до 12° морозу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.01.2023 708
Еще материалы раздела «Суспільство»