<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.01.2023 6896

Цифрове сканування розкрило інтимні таємниці мумії "золотого хлопчика"

Муміфікованого підлітка 2300 років тому поховали із десятками золотих захисних амулетів.

eca941169e3f976f2a5da63a09c8fee1_28.01.23

У Єгипті знайшли мумію хлопчика з 49 амулетами, прикрашеними різними зображеннями, язиком у роті і серцем-скарабеєм у грудях. Всі ці деталі були зроблені із золота. Зазначається, що дитина померла близько 2 300 років тому. Через величезну кількість прикрас мумію прозвали "золотим хлопчиком". Пише ТСН. 

Про це пише видання The Guardian.

Команда фахівців використовували комп'ютерну томографію, що дозволило їм дослідити нутрощі мумії, не розгортаючи їх.

На основі ступеня зрощення кісток скелета і відсутності зубів мудрості в роті, дослідники припустили, що хлопчикові було 14 або 15 років. Використовуючи останні досягнення в області комп'ютерної томографії, вони також встановили, що він був необрізаним.

За словами експертів, це відносно рідкісна ознака для мумій і свідчить про те, що підліток, можливо, не був єгиптянином, що може бути додатковим доказом того, що чужинців також муміфікували.

Коментуючи дослідження, професорка Саліма Ікрам, завідувач кафедри єгиптології Американського університету в Каїрі, сказала: "Відсутність обрізання цікава тим, що може розповісти нам дещо про його етнічну приналежність — єгиптянам зазвичай робили обрізання до 13 років".

Нагадаємо, група єгиптологів з Іспанії виявила дві гробниці, в яких перебувало майже 60 мумій. Це сталося на території стародавнього єгипетського міста Луксор.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цифрове сканування розкрило інтимні таємниці мумії "золотого хлопчика" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.01.2023 6896
Еще материалы раздела «Суспільство»