<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
28.01.2023 456

Чи збільшився попит на готівку через відключення світла: відповідь НБУ

Відключення світла не призвели до збільшення попиту на готівку. Громадяни знають, де вони зможуть отримати банківські послуги у разі тривалого відключення енергопостачання, заявив заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

3j0a4407_id79941_1300x867_4_650x410_28.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Ні обстріли, ні аварійні відключення не привели до зростання попиту на готівку і не вплинули на те, скільки готівки населення знімало в банках", - сказав він.

За його словами, так за підсумками грудня стало видно, що зростання готівки в обігу відбувалося такими самими темпами, як у попередні роки.

"Розуміння населенням, що відділення банків працюють і будуть працювати навіть в умовах відключення електроенергії, дає свої результати", - сказав Шабан.

Нагадаємо, спільна банківська мережа power banking, яка додатково оснащена, щоб працювати без енергопостачання, за останній місяць зросла у 1,5 рази до 1827 банківських відділень у майже 300 населених пунктах.

Сьогодні вже 40% від загальної кількості банківських відділень (крім непрацюючих та тих, що знаходяться на окупованих територіях та територіях, де ведуться/можливі бойові дії) готові надавати клієнтам фінансові послуги в умовах потенційного блекауту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи збільшився попит на готівку через відключення світла: відповідь НБУ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
28.01.2023 456
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»